SJKS Sint-Niklaas wint Knack Scholenwedstrijd

09/12/14 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:32

Evelyne Goethals, winnares van de eerste editie van de Knack Scholenwedstrijd, wordt hoofdredactrice van haar eigen Knack magazine, dat ze samen met andere leerlingen van haar school zal maken.

SJKS Sint-Niklaas wint Knack Scholenwedstrijd

© Foto R.V.

Stel je voor: je zit in het laatste jaar van de middelbare school en na je mondeling examen Frans stuurt de leraar je stante pede naar de directeur. Je zou je voor minder zorgen gaan maken. Dat overkwam vanmorgen Evelyne Goethals, van het zesde jaar Latijn-Moderne Talen van het Sint-Jozef-Klein-Seminarie (SJKS) in Sint-Niklaas. Aarzelend en een beetje onder de indruk drukte ze op de bel van het kantoor. Maar binnen wachtte haar geen kwade directeur op. Integendeel. Samen met een delegatie van Knack feliciteerde pedagogisch directeur Danny Van Royen haar: Evelyne is de winnares van de eerste editie van de Knack Scholenwedstrijd, waar haast 1500 Vlaamse leerlingen aan deelnamen.

Evelyne was haast vergeten dat ze vorige maand, toen ze met een vriendin de Boekenbeurs bezocht, wedstrijdvragen had opgelost op de Knack-stand. 'Die vragen vond ik niet echt moeilijk', zegt ze. 'Maar de schiftingsvraag wel: hoeveel leerlingen zouden tegen 30 november aan de wedstrijd deelnemen? Voor zulke vragen gebruik ik altijd een antwoord dat met 13 begint, en die truc heeft dit keer blijkbaar gewerkt.'

Het resultaat is dat Evelyne nu hoofdredactrice wordt van een speciale SJKS-Knack die ze samen met andere leerlingen van haar school zal maken. In januari trekt de Knack-redactie met een team naar de school voor een eerste redactievergadering. Daarna gaan de leerlingen aan de slag om reportages te maken, columns te schrijven, cartoons te tekenen en foto's te maken. Begin mei zal hun eigen Knack dan van de persen rollen. 'Ik heb er echt ontzettend zin in', zegt Evelyne. 'Mijn klasgenoten zullen het ook heel leuk vinden.'

Evelyne moet nog drie examens afleggen voor ze volop kan beginnen brainstormen. Gisteren kreeg ze nog een jaarabonnement op Knack cadeau om zich alvast wat op haar eigen blad voor te bereiden. (AP)

Onze partners