Sinterklaas meert aan in Antwerpen

15/11/14 om 16:51 - Bijgewerkt om 16:51

Na een lange reis is Sinterklaas met zijn stoomboot in Antwerpen aangemeerd. Hij werd er verwelkomt door duizenden kinderen, Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Sinterklaas meert aan in Antwerpen

© Belga

Hoog bezoek in Antwerpen zaterdag. Na een lange reis is de stoomboot van Sinterklaas er aangemeerd ter hoogte van het Steen. Vandaar trok de goedheilig man samen met zijn Zwarte Pieten in stoet naar het stadhuis, waar hij vanop het balkon groot nieuws bracht. Duizenden kinderen stonden hem vol ongeduld op te wachten.

De stoomboot arriveerde rond 13u30 in de Scheldestad. Eén-presentator Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever ontvingen de Sint op de rode loper. De goedheilig man informeerde naar het Sinterklaasgebeuren in China, waar de burgemeester onlangs geweest is. De Wever antwoordde dat iedereen spontaan 'mandarijns' met hem sprak, wat de Sint ontroerde.

'Geen kinderen pesten'

Na de verwelkoming stapte hij met zijn gevolg via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. De Sint begroette de kinderen langs de kant van de weg, terwijl de Pieten snoep uitdeelden. Ook huishoudster Conchita, weerman Van Zon en Sander en de twee kapiteinen liepen mee in de stoet. Paardenverzorger Ramon en Slechtweervandaag, het trouwe paard van Sinterklaas, stonden hen op te wachten aan het stadhuis.

De Sint verscheen vervolgens met zijn grote boek op het balkon. Hij dacht aanvankelijk dat er drie stoute kinderen waren, maar het bleek al snel om een vergissing te gaan. "Ik heb groot en belangrijk nieuws! Er zijn dit jaar geen stoute kinderen! ", verklaarde hij onder luid gejuich van het publiek. Hij vroeg de kinderen om het goed te doen op school, om veel buiten te spelen en vooral ook om geen anderen kinderen te pesten. (Belga/WB)

Onze partners