'Sinksenfoor op Spoor Oost is een flop'

07/07/15 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

In Antwerpen eindigt zondag de jaarlijkse Sinksenfoor, voor de eerste keer georganiseerd op de site Spoor Oost. De opbrengsten liggen momenteel 40 procent lager dan vorig jaar op de Gedempte Zuiderdokken, aldus de foorkramers.

'Sinksenfoor op Spoor Oost is een flop'

Schepen Rob Van de Velde en burgemeester Bart De Wever op de Sinksenfoor in Antwerpen. © Belga

In Antwerpen eindigt zondag de jaarlijkse Sinksenfoor, voor de eerste keer georganiseerd op de site Spoor Oost. Na een groep handelaars uit de binnenstad en sympathisanten zijn nu ook de foorkramers klaar met hun (negatieve) conclusies. De opbrengsten liggen momenteel 40 procent lager dan vorig jaar op de Gedempte Zuiderdokken, verklaart woordvoerder Denis Delforge dinsdag in Gazet van Antwerpen.

Delforge bevestigt aan Belga dat de bezoekersaantallen de voorbije weken sterk terugvielen na een veelbelovend begin. "De periode van nieuwsgierigheid is voorbij en intussen is gebleken wat we gevreesd hadden: er is te weinig passage omdat de foor nu aan de rand van stad ligt", zegt hij.

Toekomst

De promocampagne van de stad, de financiële compensaties op het vlak van standgelden en het uitbreiden van de Sinksenfoorperiode zouden geen soelaas gebracht hebben. "Voor alle duidelijkheid: dit is niet de schuld van het stadsbestuur, met wie we nog steeds een goed contact hebben", verwijst Delforge naar de gerechtelijke procedureslag die enkele buurtbewoners van de Gedempte Zuiderdokken aan het winnen waren voor het stadsbestuur besliste om de foor te verhuizen.

"Wij hebben in dat kader nog een procedure lopen bij de Raad van State en hopen daar nog op goed nieuws. Verder zullen we uiteraard met de stad samenzitten om te kijken wat de opties zijn voor de toekomst." Het stadsbestuur wil pas reageren na een evaluatie- en overlegmoment met de foorkramers, dat binnenkort plaatsvindt. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners