Silvio Aquino doodgeschoten in Opglabbeek

27/08/15 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:56

Silvio Aquino is neergeschoten in Opglabbeek. Dat meldt het Belang van Limburg. De Aquino-clan staat terecht in de grootste drugzaak ooit in ons land.

Silvio Aquino doodgeschoten in Opglabbeek

Het veelbesproken drugproces rond de Aquino-clan uit Maasmechelen ligt stil tot 23 januari volgend jaar. De rechtbank in Hasselt heeft het dossier doorgestuurd naar de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen, voor bijkomende controle. Daarbij moet nagegaan worden of het onderoek al dan niet correct is verlopen. © BELGA

Op het industrieterrein van Opglabbeek is donderdagmiddag een man neergeschoten. Even later werd bevestigd dat het om Silvio Aquino ging. -Dat meldt het Belang van Limburg. Het terrein werd afgezet en de politie is met man en macht op zoek naar een auto die is weggereden op de plaats van de misdaad. Ze krijgen daarbij hulp van een politiehelikopter. Het Limburgse parket is een onderzoek gestart.

Net voorbij de Nederlandse grens werd ook een man neergeschoten, het zou om dezelfde dader gaan. Na de schietpartij vluchtten de verdachten weg in een Jaguar.

De leden van de clan-Aquino uit Maasmechelen staan in Hasselt terecht omdat ze ervan verdacht worden meer dan twee ton cocaïne, ter waarde van 72 miljoen euro, het land binnengesmokkeld te hebben. De aanklager vroeg voor Silvio en zijn broer Antonio Aquino, straffen tot vijftien jaar. In de zaak zijn 38 beklaagde betrokken. Het gaat om de grootste drugzaak in ons land. (HVBL/NSK)

Lees meer over:

Onze partners