Siegfried Bracke (N-VA) hekelt Gents bestuursakkoord

19/11/12 om 17:49 - Bijgewerkt om 17:49

Siegfried Bracke is weinig positief over het bestuursakkoord in Gent. In zijn huidige vorm zou het 'onbetaalbaar' zijn om uit te voeren.

Siegfried Bracke (N-VA) hekelt Gents bestuursakkoord

© Belga

Volgens Siegfried Bracke (N-VA) kan het paars-groen experiment in Gent een dure grap worden en is het een voorbode van zes jaar "verregaande betutteling en uitgesproken linkse keuzes".

"In maar liefst 118 bladzijden tekst en 800 actiepunten blijken twee woorden opvallend afwezig: besparen en bezuinigen", aldus Bracke, die erop wijst dat het vorige bestuursakkoord maar 23 bladzijden telde. De omvangrijke tekst kan volgens hem wijzen op een gebrek aan vertrouwen.

N-VA hekelt dat er nergens meer over gerept wordt om één miljoen euro te besparen op kabinetten en het college ook niet één schepen minder telt. Volgens N-VA is er een geloofwaardigheidsprobleem, omdat het bestuursakkoord volgens de partij niet te betalen is. N-VA spreekt over een "ideologisch akkoord". "Het begrip klimaat komt in 74 actiepunten aan bod, senioren in 13", klinkt het.

Punten van kritiek

De partij vreest dat de woningmarkt de komende jaren duurder wordt, door strengere milieu-eisen en hogere sociale lasten, "met nog meer stadsvlucht van modale gezinnen met kinderen als gevolg". De partij zegt voorts dat op vlak van mobiliteit een stilstand dreigt, wijst erop dat het integratiebeleid "de beproefde recepten blijft volgen" en is het niet eens met de aanpak rond armoedebestrijding. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners