Siegfried Bracke krijgt tweemaal politie over de vloer

12/04/11 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:56

Siegfried Bracke (N-VA) voelt zich geviseerd door het stadsbestuur van Gent. Bracke kreeg in korte tijd twee keer de politie over de vloer. "Dit is politiek opgezet spel."

Siegfried Bracke krijgt tweemaal politie over de vloer

© Belga

De gewezen VRT-journalist keerde vorig jaar terug van Mol, in de Antwerpse Kempen, naar Gent. Verwacht wordt dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar een belangrijke rol zal krijgen.

De politie kwam al twee keer bij hem thuis om te controleren of hij ook wel echt in Gent woont. Het stadsbestuur controleert de geruchten dat Bracke enkel een adres aanhoudt voor de verkiezingen en dat hij er niet echt verblijft. Een tweede controle komt er normaal enkel bij een vermoeden van fraude.

Paarse meerderheidBracke laat niet na om op zijn website zijn gal te spuwen over de controles die volgens hem een opgezet politiek spel zijn van de paarse meerderheid in Gent. Hij windt zich ook op over het feit dat hem werd gevraagd waar hij werkt. "Mijn god! Hoe durven ze! Hoe chagrijnig kunt ge zijn! "

"Ik denk dat ik de uitleg ken", zegt Bracke. "Het hoofd van de Dienst Burgerzaken - Departement Bevolking is geheel en al toevallig de voorzitter van de sp.a in De Pinte. Een afdeling met nogal wat 'aparatsjiks' in de rangen, en dus goed bekend in de partij, in Gent en daarbuiten."

Opgezet spel"Dit is opgezet politiek spel", zegt de N-VA'er. "Is dat nu erg? Natuurlijk niet! Ik kan daar best tegen. Het is alleen maar onnozel". De opmerking van anderen dat het stadsbestuur zich moet bezig houden met "de echte problemen", is volgens Bracke "de nagel op de kop".

"Want wie Bracke en de N-VA per se moet controleren, kan natuurlijk niet tegelijk bezig zijn met Roma, met sluikstorten, of wat dan ook. Dit stadsbestuur deelt parkeerkaarten uit aan krakers, deelt uitkeringen uit aan diegenen die ons sociaal systeem onder druk zetten, maar de Dienst Burgerzaken is daar niet echt mee bezig." (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners