Siegfried Bracke excuseert zich voor beledigen Vlaamse Vlag

22/10/13 om 08:03 - Bijgewerkt om 13:00

N-VA-kopstuk Siegfried Bracke excuseert zich er voor dat hij de Vlaamse leeuwenvlag een 'vod' genoemd heeft.

Siegfried Bracke excuseert zich voor beledigen Vlaamse Vlag

Siegfried Bracke © BELGA

'Ik heb respect voor alle vlaggen: de Vlaamse, de Gentse, de Belgische, de Europese, ... Maar geen van alle maakt me persoonlijk warm', zo reageert Siegfried Bracke via zijn blog op kritiek vanuit de Vlaamse Volksbeweging.

Vodden tussen een wiel

Bracke gaf in een dubbelinterview met Groen-voorzitter Wouter Van Besien in het Leuvense studentenblad Vetotoe dat hij niet bepaald een vlaggenmens is. 'Ik ben een sociaal-economisch nationalist: mij maakt het niet uit of je met een Belgische of Vlaamse vlag zwaait', zei hij in het interview.

''Ik voel mij niet beter als een paar gasten met een Vlaamse leeuw wapperen bij het wielrennen. Ooit is één van die vodden tussen een wiel terecht gekomen, wat eraan zat te komen', aldus Bracke.

Dat het N-VA-kopstuk de Vlaamse Vlag een vod noemt, viel niet in goede aarde bij de Vlaamse Volksbeweging. 'Ik vind het bijzonder jammer dat een vooraanstaand N-VA-politicus zulke woorden in de mond neemt', reageert Jo Van Bever van de Vlaamse Volksbeweging in Het Laatste Nieuws.

'Wij lezen Veto niet'

Op het N-VA-hoofdkwartier kreeg de krant geen commentaar. Gevraagd naar een reactie bleef het op het N-VA-hoofdkwartier stil. 'Wij lezen Veto niet', klonk het daar.

Intussen reageert Bracke zelf wel op zijn blog. 'Mensen voor het hoofd stoten was echt niet mijn bedoeling. Ik wilde enkel tot uitdrukking brengen dat alles zijn plaats heeft. Zoals mijn grootvader altijd zei. En verder: de mug, de olifant...' (TE)

Lees meer over:

Onze partners