Siegfried Bracke: 'De Wever beschrijft werkelijkheid, iemand met goed cv vindt makkelijker werk'

20/05/14 om 08:07 - Bijgewerkt om 11:16

"Bart De Wever heeft de werkelijkheid beschreven. Het is waar dat er een mismatch is. Iemand met een goed cv vindt makkelijker werk". Met die woorden heeft Siegfried Bracke, N-VA-Kamerlijsttrekker in Oost-Vlaanderen, zijn voorzitter verdedigd in het VRT-radioprogramma in De Ochtend.

Siegfried Bracke: 'De Wever beschrijft werkelijkheid, iemand met goed cv vindt makkelijker werk'

Siegfried Bracke © BELGA

Bart De Wever kwam in het oog van een storm terecht na de uitspraak dat iemand met een goed cv wel werk vindt in Vlaanderen. Een uitspraak die volgens De Wever zelf "ongenuanceerd" was weergegeven, maar die wel voor de nodige heisa zorgde.

"Bart De Wever heeft de werkelijkheid beschreven. Het is waar dat er een mismatch is. Iemand met een goed cv vindt makkelijker werk. Voeg daarbij nog de problematiek van de mensen zonder goed cv en de hoge loonkost", aldus Bracke.

Nieuwe peiling: Bracke verliest wat in Oost-Vlaanderen

Ondertussen blijkt uit een nieuwe peiling dat het Bracke-effect in Oost-Vlaanderen stilaan uitgewerkt is. De Kamerlijst met Bracke gaat 3% achteruit, zo blijkt uit een peiling van VTM, De Morgen en Het Laatste nieuws.

De voormalige VRT-journalist moest in 2010 enkel Elio Di Rupo laten voorgaan als stemmenkampioen bij de Kamerverkiezingen. De Gentenaar kreeg liefst 101.940 rode bolletjes achter zijn naam.

De Kamerlijst kan nu 'maar' 25,2% van de respondenten overtuigen. Dat is bijna 3% minder dan het verkiezingsresultaat uit 2010. Nog altijd niet slecht, maar de 34,8 procent van Bart De Wever in de kieskring lijkt niet meer in zicht.

Ronduit slechte score voor Pieter De Crem

Vlaams en Europees gaat de partij van De Wever er in Oost-Vlaanderen fors op vooruit vergeleken met de stembusgang in 2009. Maar ook daar blijft het resultaat nog ver onder de verhoopte 30%. De N-VA overtuigt daar respectievelijk 25,9 en 22,6% van de Oost-Vlaamse respondenten.

Open VLD en SP.A houden in Oost-Vlaanderen goed stand, maar de Kamerlijst met Pieter De Crem doet het wel erg slecht met 14,2 procent. Vooral Groen lijkt stemmen af te snoepen van CD&V. (TE)

Onze partners