Sharia4Belgium-sympathisant op 6 juli voor strafrechter

28/06/12 om 23:39 - Bijgewerkt om 23:39

Houssein Elouassaki, de Sharia4Belgium-sympathisant die werd aangehouden nadat hij zich hardhandig zou verzet hebben tegen een politiecontrole in Sint-Jans-Molenbeek, verschijnt op 6 juli voor de Brusselse correctionele rechtbank.

De 21-jarige jongeman uit Vilvoorde zal zich moeten verantwoorden voor smaad, beledigingen, bedreigingen tegenover politieagenten en weerspannigheid, vernam Belga van Elouassaki's advocaat, Mieke Thyssen. Hij pleit onschuldig.

Schermutseling

De twintiger bevond zich zondagavond 3 juni samen met twaalf andere leden of sympathisanten van de extremistische moslimorganisatie Sharia4Belgium in een theehuis in de Ribaucourtstraat in Sint-Jans-Molenbeek toen de lokale politie van de zone Brussel West er binnenstapte om hun identiteiten te controleren.

De dertien verzetten zich. Het kwam tot een verhitte discussie en vervolgens tot een schermutseling waarbij een deel van het meubilair sneuvelde. Uiteindelijk konden de dertien toch opgepakt worden.

Correctionele rechtbank

Twaalf van hen werden enkel administratief aangehouden en kwamen na korte tijd weer vrij, de dertiende, Elouassaki, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De daaropvolgende vrijdag besloot de Brusselse raadkamer zijn aanhouding te verlengen en Elouassaki in één beweging ook te verwijzen naar de correctionele rechtbank. (Belga/TV)

Onze partners