Sharia4Belgium doekt zichzelf op

08/10/12 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

De radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium doekt zichzelf op 'omdat de boodschap naar de achtergrond verdreven wordt'.

De fundamentalistische moslimorganisatie Sharia4Belgium, bekend van provocaties en de meest radicale islamistische denkbeelden, doekt zichzelf op. Dat deelt de organisatie mee op haar website.

De organisatie deelt mee dat ze ermee ophoudt "omdat de boodschap naar de achtergrond werd verdreven en dat de organisatie en haar leden (boodschappers) naar de voorgrond werden gebracht." Tweede reden is dat ze zich willen ontdoen van de naam Sharia4Belgium en wel om "samen met de islamitische gemeenschap één geheel te vormen tegen de kruisvaarders en de bezetters van de islamitische landen."

De strijd houdt immers niet op, klinkt het: "Dit wil niet zeggen dat de leden hun goddelijke verplichtingen zullen verzaken. Het uitnodigen naar islam, het oproepen tot het goede en het kwade verbieden blijft een fundamentele plicht voor elke moslim."

Tevreden over de strijd

Over de reeds gestreden strijd is de organisatie overigens best tevreden: "Ondertussen heeft Sharia4Belgium honderden actieve leden over heel België en is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met verschillende takken waaronder Sharia4Holland, Sharia4America, Sharia4Pakistan, Sharia4Australië, ..."

'Wij hebben elk onderdeel van de democratie ontmaskerd'

Sharia4Belgium beweert ook "in 2 jaar tijd elk onderdeel van de democratie ontmaskerd" te hebben. Voorbeelden: "Vrijheid van meningsuiting: Belediging van onze geliefde profeet, vrede zij met hem, is "vrijheid van meningsuiting" en het "beledigen" van Marie Rose Morel is belaging. Vrijheid van vereniging: Vlaams Blok kan verder haat zaaien onder een andere naam, maar S4B moet verboden worden."

'Wij willen de islamitische gemeenschap danken'

Sharia4Belgium bedankt ook de islamitische gemeenschap voor de steun, daarmee voorbijgaand aan de veroordelingen vanuit die gemeenschap. "Wij zullen blijven opkomen voor de eer van de moslims zowel in België als in het buitenland. Insha'Allah (als God het wil, red.) blijven wij ons inzetten voor de oprichting van de khilafa (kalifaat, red.) die de belangen van de mensheid waarborgd."

Woordvoerder Fouad Belkacem, het belangrijkste gezicht van Sharia4Belgium, zit vast wegens zijn oproepen tot haat tijdens de niqabrellen in Molenbeek. (SD)

Onze partners