Schutter Joods Museum Nemmouche ziet af van cassatie tegen uitlevering aan België

11/07/14 om 18:27 - Bijgewerkt om 18:27

Mehdi Nemmouche, de verdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, gaat niet in cassatie tegen zijn uitlevering aan België. Er zouden voldoende garanties zijn wat betreft de uitlevering aan een derde land, aldus zijn advocaat.

Schutter Joods Museum Nemmouche ziet af van cassatie tegen uitlevering aan België

Mehdi Nemmouche, de man van 29 die is opgepakt voor de aanslag op het Joods Museum in Brussel © BELGA

Mehdi Nemmouche, de verdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, gaat niet in cassatie tegen zijn uitlevering aan België. Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt. Er zouden voldoende garanties zijn wat betreft de uitlevering aan een derde land, aldus de advocaat.

De 29-jarige Franse Algerijn Mehdi Nemmouche had aanvankelijk beroep aangetekend tegen de beslissing door het Franse gerecht om hem uit te leveren. Maar zijn advocaat, Apolin Pepiezep, nam uiteindelijk niet de nodige stappen. Volgens Pepiezep was dat finaal niet nodig omdat er voldoende garanties zijn ingebouwd.

"Mijn cliënt zal niet door België kunnen worden uitgeleverd aan een derde land zonder akkoord van de Franse autoriteiten". Nemmouche vreest door België te worden uitgeleverd aan Israël. Twee van de slachtoffers hebben immers de Israëlische nationaliteit.

Het Franse gerecht moet nu nog de beslissing van Nemmouche bekrachtigen. Van zodra officieel is aangemeld dat Nemmouche zijn cassatie intrekt, heeft de Franse justitie tien dagen de tijd om hem uit te leveren. Bij de aanslag van 24 mei kwamen vier mensen om. Nemmouche werd op 30 mei in Marseille gearresteerd.

Herlees het sfeerverslag van aan het Joods Museum, een dag na de aanslag:

'Geef ons een ministerie van Antisemitisme'

(Belga/SD

Lees meer over:

Onze partners