Schoonbroer Stijn Saelens smeekt om nieuw verhoor in kasteelmoord

29/02/12 om 06:33 - Bijgewerkt om 06:33

Peter Gyselbrecht, schoonbroer van slachtoffer Stijn Saelens, smeekt volgens zijn advocaat om een nieuw verhoor in het onderzoek naar de kasteelmoord.

Schoonbroer Stijn Saelens smeekt om nieuw verhoor in kasteelmoord

© Belga

Peter Gyselbrecht, een van de drie verdachten in de zaak van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens, is volgens zijn advocaat Piet Rotsaert al tien dagen niet meer verhoord. "Hij wil nochtans niets liever", zegt Rotsaert in Het Nieuwsblad. "Hij dreigt in dit verhaal de pineut te worden."

Stijn Saelens verdween uit zijn kasteel in Wingene. In het kasteel werd een bloedplas en een kogelhuls aangetroffen. Na wekenlang onderzoek vonden speurders het lichaam van Saelens in een put in een bos. De kasteelheer werd doodgeschoten.

AfluisterenAndré (61) en Peter (31) Gyselbrecht, respectievelijk de schoonvader en schoonbroer van de vermoorde Stijn Saelens en hoofdverdachten in het onderzoek, werden afgelopen weekend in dezelfde cel vastgezet. "Doelbewust, om hen te kunnen afluisteren tijdens mogelijke bekentenissen", meent advocaat Piet Rotsaert. Voor zover bekend zonder resultaat.

Moordplan

"Peter heeft dan ook niets met dat moordplan te maken. Ze zouden hem beter eens uit zijn cel halen voor ondervraging. Dat is al tien dagen niet meer gebeurd."

Rotsaert begrijpt de strategie van het Brugse gerecht niet. "Peter

wordt aan zijn lot overgelaten. De onderzoeksrechter had mij beloofd alles op alles te zetten om de schuld of de onschuld van Peter aan te tonen." (Belga/EE)

Onze partners