Schooldag eindigt al om 15 uur want leerlingen hebben het te druk

19/04/10 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

In de basisschool Beke in het Oost-Vlaamse Zomergem wordt de schooldag vanaf september aanzienlijk korter.

Schooldag eindigt al om 15 uur want leerlingen hebben het te druk

In de basisschool Beke in het Oost-Vlaamse Zomergem wordt de schooldag vanaf september aanzienlijk korter. De bel zal dan al om 15 uur rinkelen, een uur vroeger dan dit schooljaar.

Een primeur, schrijft Het Laatste Nieuws maandag. "Omdat we de kinderen zo toelaten hun drukke avondactiviteiten beter te spreiden", aldus directeur Bart Mattheeuws.

Alle betrokken onderwijsinstanties hebben intussen hun zegen gegeven. "Vergeleken met de huidige situatie, waarbij de schooldag om 16 uur eindigt, zal die 15 uur onze leerlingen mooi in de oren klinken, maar op de lestijd zelf wordt niet beknibbeld. Wel wordt de middagpauze - die nu zo'n anderhalf uur duurt - aanzienlijk ingekort en valt de speeltijd in de namiddag weg. En omdat we er 's ochtends ook een kwartier vroeger aan beginnen, kunnen we er vroeger mee ophouden", verduidelijkt de directeur.

Te veel avondactiviteiten

"We willen hiermee zowel de leerlingen als de leerkrachten een comfortabelere avond bezorgen. Nu zien we dat de avond van veel
leerlingen eivol zit met sportclub, muziekschool of balletles.

Daarnaast zijn er nog hun schooltaken. Dat bezorgt de kinderen flink wat stress.

Net als de ouders, omdat die naschoolse activiteiten soms al om 16 uur beginnen. Vanaf september zou dat dus geen probleem meer mogen zijn."

Lees meer over:

Onze partners