Scholen staken massaal op 30 januari

23/01/12 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Er zullen meer scholen deelnemen aan de algemene staking van 30 januari dan bij de vorige staking. Ouders moeten ten laatste vrijdag worden geïnformeerd of hun kind al dan niet op school terecht kan.

Scholen staken massaal op 30 januari

© Belga

Volgens Hugo Deckers, algemeen secretaris van ACOD Onderwijs, is het momenteel nog te vroeg om een idee te krijgen van de impact in het onderwijs van de algemene staking volgende maandag. "Het algemeen vakbondsfront heeft zich ingeschreven in de nationale staking. We lanceren een oproep in het onderwijs", dixit de ACOD-secretaris.

Maar dat de staking een grotere deelname zal kennen dan op 22 december, toen in het onderwijs weinig impact was van de staking in het openbaar ambt, staat vast. "Onze mensen hebben toen, in de eindejaarsperiode, hun verantwoordelijkheid genomen ten opzichte van de kinderen."

Opvang voor kinderen Vandaag is de situatie anders. "In tegenstelling tot wat minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne zegt, is er nog niet volop overleg aan de gang. Voorlopig wordt enkel het terrein afgetast", zegt Deckers.

De inrichtende macht van de school moet, aldus de vakbondssecretaris, de ouders tegen vrijdag duidelijkheid kunnen geven of kinderen in de school terecht kunnen voor opvang, of - doordat de school volledig lam ligt door de staking - er geen opvang kan worden voorzien. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners