Scholen buitengewoon onderwijs krijgen volgend schooljaar 40 miljoen euro extra

15/07/17 om 12:40 - Bijgewerkt om 12:39

Bron: Belga

Scholen voor buitengewoon onderwijs krijgen vandaag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits informatie over het personeel dat ze volgend schooljaar in het gewoon onderwijs kunnen inzetten voor de begeleiding van leerlingen met specifieke zorgbehoeften. Dat laat het kabinet van de minister zaterdag weten.

Scholen buitengewoon onderwijs krijgen volgend schooljaar 40 miljoen euro extra

Hilde Crevits © Belga

Vanaf 1 september 2017 gaat een nieuw ondersteuningsmodel voor leerlingen met specifieke zorgbehoeftes in het gewoon onderwijs in. Voor leerlingen die meer nodig hebben dan basis- of verhoogde zorg kunnen scholen rekenen op een ondersteuningsnetwerk waarbij ze aangesloten zijn.

In dat netwerk brengen scholen voor gewoon- en buitengewoon onderwijs hun expertise samen om leerlingen en leraren te ondersteunen. Scholen buitengewoon onderwijs kunnen voor het schooljaar 2017-2018 op een kleine 40 miljoen euro extra rekenen. Vandaag krijgt elke school informatie over het aantal personeelsleden dat ze in het gewoon onderwijs in hun stad of regio kunnen inzetten. Het gaat om ongeveer 700 personeelsleden.

Alles samen zullen er volgend schooljaar ruim 2.100 personeelsleden instaan voor de begeleiding van bijvoorbeeld blinde en dove leerlingen of leerlingen met autisme of gedragsstoornissen.

Lees meer over:

Onze partners