Schauvliege vraagt media aandacht voor cultuur in verkiezingscampagne

23/04/14 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:35

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege vraagt in de verkiezingsperiode aan de media aandacht voor cultuur.

Schauvliege vraagt media aandacht voor cultuur in verkiezingscampagne

Minister van Cultuur Joke Schauvliege © BELGA

Vlaams Cultuurminister Joke Schauvliege heeft tijdens een afsluitende toespraak voor het vijfde publieksmoment Cultuurforum 2020 in de Leuvense Stadsschouwburg de media opgeroepen om tijdens deze verkiezingsperiode ook aandacht te hebben voor culturele thema's "en de verkiezingen niet te vernauwen tot puur economische thema's of het uitdelen van rapporten".

"Op Vlaams, federaal en - niet te onderschatten - Europees vlak zijn straks nieuwe bestuursploegen aan zet, worden beleidsopties uitgetekend en budgetten vastgelegd. In het politieke debat, in partijprogramma's en aan onderhandelingstafels moet ook de stem van cultuur klinken.

Het is cruciaal dat alle culturele actoren de krachten bundelen om gehoord en gezien te worden, om verzuchtingen en suggesties helder uiteen te zetten met acties, memoranda en onderbouwde standpunten. Ik roep ook de media, zelf makers en verspreiders van cultuur, op om mee de culturele kaart te trekken", aldus Schauvliege.

In haar toespraak blikte Schauvliege tevreden terug op haar beleid als Cultuurminister. "Van in het begin was het mijn ambitie om niet mee te gaan met de waan of de vraag van de dag, maar om een duurzaam beleid te voeren, geïnspireerd door overleg met de sector." In het kader van Cultuurforum 2020, waarvoor ze in 2010 het startschot gaf, vond een breed overleg met de sector plaats.

"De publicatie '5 jaar Cultuurforum 2020 - Realisaties' is een bloemlezing van de meest markante realisaties binnen onze zeven strategische doelstellingen en 30 doorbraken. Een parcours waarop we trots mogen zijn", aldus Schauvliege. (Belga)

Onze partners