'Samenwerking VRT en Woestijnvis zou al te gek zijn' (Christian Van Thillo)

28/04/11 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:54

Verdere samenwerking tussen de openbare omroep en het productiehuis Woestijnvis is onmogelijk. Dat zegt Christian Van Thillo (VMMa).

'Samenwerking VRT en Woestijnvis zou al te gek zijn' (Christian Van Thillo)

© Dirk Waem / Imageglobe

Op een symposium over commerciële televisie in Brussel reageerde Christian Van Thillo, ceo van De Persgroep en grote baas van VMMa (VTM) voor het eerst op de verkoop van VT4 en VIJFtv aan De Vijver, de holding boven Woestijnvis.

Competitie

"Het valt moeilijk te ontkennen dat de competitie op de reclamemarkt een pak sterker zal worden", aldus Van Thillo. "Ik ben er echter van overtuigd dat er meer op tv zal worden geadverteerd. Woestijnvis zal heel wat kijkers die vroeger enkel in de openbare omroep geïnteresseerd waren naar de commerciële televisie lokken en dat zal de budgetten van de adverteerders optrekken."

Talent
De mediamagnaat is echter ook realistisch en erkent dat de SBS-zenders wellicht in het budget van vtm gaan snijden. Christian Van Thillo verklaarde verder dat hij niet gelooft in een verdere samenwerking tussen de VRT en Woestijnvis. "De openbare omroep bestelt ook bij ons geen programma's, dat zou al te gek zijn. De VRT zal zijn eigen talent verder ontwikkelen en dat dat aanvullen met programma'svan andere productiehuizen." (Belga)

Onze partners