's Nachts verkeershinder op Brusselse ring

28/03/11 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Deze week zal er op de ring rond Brussel 's nachts hinder zijn door wegenwerken. Van maandagnacht tot woensdagnacht zal er tussen 21 uur en 6 uur lokaal maar een rijstrook beschikbaar zijn.

Ook worden een aantal op- en afritten 's nachts gesloten, meldt Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant. In de nacht van maandag op dinsdag gaan op de buitenring de afrit Jette (9) en de oprit Wemmel (8) dicht. Er wordt op de rechter- en middenrijstrook gewerkt in de rijrichting van Groot-Bijgaarden tussen de oprit van Wemmel en de afrit van Asse.

Het verkeer met bestemming Jette moet in Asse de ring verlaten en de binnenring oprijden om vervolgens afrit Jette te nemen. Het verkeer vanuit Wemmel dat in de richting van Groot-Bijgaarden wil rijden, zal de oprit op de binnenring nemen en rechtsomkeer maken via het knooppunt van de A12 in Strombeek-Bever.

De volgende nacht worden op de buitenring tussen het Vierarmenkruispunt en Wezembeek-Oppem (afrit 2) de rechter- en middenrijstrook aangepakt. Alle op- en afritten blijven open.
Woensdagnacht wordt de verbinding van de E411 met de binnenring en een stuk van de E411 in de rijrichting van Namen voorbij Overijse aangepakt. Die verbinding wordt volledig afgesloten.

Wie van de E411 vanuit Brussel naar Waterloo moet, moet de Leonardtunnel nemen en rechtsomkeer maken in Hoeilaart (2), en vervolgens doorrijden in de richting van Zaventem tot aan het Vierarmenkruispunt. Daar moet een laatste maal gekeerd worden om uiteindelijk de ring te nemen in de richting van Waterloo.

(Belga)Onze partners