Ruzie Vlaams Belang: Annemans 'staat voor 200 procent achter voorzitter Van Grieken' (video)

21/11/16 om 21:38 - Bijgewerkt om 21:39

Gerolf Annemans, Europarlementslid van Vlaams Belang, staat 'voor 200 procent' achter zijn voorzitter Tom Van Grieken. 'Het is niet de eerste keer dat de voorzitter in de krant moet lezen waarnaar Filip Dewinter afreist. Na anderhalf jaar dergelijke incidenten begrijp ik dat het hem wat te veel is geworden.'

Ruzie Vlaams Belang: Annemans 'staat voor 200 procent achter voorzitter Van Grieken' (video)

Gerolf Annemans (R) en Tom Van Grieken © Belga Image

Annemans zei dat in Terzake op Canvas naar aanleiding van de troebelen in de partij. Parlementsleden Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Jan Penris werden zondag openlijk terechtgewezen door het partijbestuur van Vlaams Belang. Ze mogen niet langer naar het buitenland reizen zonder toestemming.

Vlaams Belang heeft in het Europees parlement heel bewust geen fractie gevormd met Gouden Dageraad, aldus Annemans. 'Ik betreur dus heel erg dat Filip zomaar naar die partij is gegaan, we hebben niets met hen te maken want je kan er niet mee onder de mensen komen.'

Geen bezwaar

De parlementsleden, die overigens niet kwijt willen waar de financiering voor hun reis vandaan kwam, gaan nu in beroep tegen de beslissing bij de partijraad. 'Ik ben ervan overtuigd dat die mij zal volgen', aldus Van Grieken.

In het VTM-nieuws zei de voorzitter geen bezwaar te maken tegen een lijsttrekkerschap van Dewinter bij de lokale verkiezingen. (Belga/KVDA)

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Lees meer over:

Onze partners