Rutten en niet Daems Open VLD-lijsttrekker in Leuven

04/05/10 om 12:30 - Bijgewerkt om 12:30

Gwendolyn Rutten trekt de lijst in Leuven voor Rik Daems, die de derde plaats op de Senaatslijst krijgt. Guy Vanhengel staat op kop in B-H-V.

De lijsttrekkers van Open VLD bij de verkiezingen zijn bekend. Gwendolyn Rutten trekt de lijst in Leuven, Guy Vanhengel staat op kop van de lijst in Brussel-Halle-Vilvoorde.

Rutten was kandidaat-voorzitter bij Open VLD, maar moest toen de duimen leggen voor Alexander De Croo, die zondag aankondigde dat hij de Senaatslijst zal trekken.

Rutten zal de Kamerlijst in Leuven trekken en niet huidig Kamerlid Rik Daems, zo bleek dinsdag. Rutten is voormalig kabinetschef van de Vlaamse ministers Fientje Moerman en Dirk Van Mechelen.

Daems krijgt de derde plaats op de Senaatslijst van Open VLD. Volgens partijvoorzitter De Croo is het de bedoeling dat er rond Daems een campagne wordt uitgebouwd inzake middenstand en horeca.

Vanhengel trekt in Brussel-Halle-Vilvoorde

Op de ontwerplijst met de lijsttrekkers die De Croo dinsdag aan het partijbestuur voorlegde, staat ontslagnemend federaal minister van Begroting Guy Vanyhengel op plaats één in de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde.

De andere lijsttrekkers zijn Annemie Turtelboom (Antwerpen, waar ze voor ex-voorzitter Bart Somers staat), Patrick Dewael (Limburg), Vincent Van Quickenborne (West-Vlaanderen) en Mathias De Clercq (Oost-Vlaanderen).

Vrijdag worden de Kamerlijsten ter goedkeuring voorgelegd aan de provinciale besturen bij Open VLD. Zaterdag buigt het nationaal partijbestuur zich over de Senaatslijst. Die dag kunnen de leden zich uitspreken tijdens een ledencongres.

Lees meer over:

Onze partners