Ruim 2.000 moslims houden witte mars in Anderlecht

18/03/12 om 17:42 - Bijgewerkt om 17:42

De manifestatie is een reactie op de aanslag op de sjiitische Ridamoskee in Anderlecht, waarbij een imam om het leven kwam.

Ruim 2.000 moslims houden witte mars in Anderlecht

© Belga

In Anderlecht hebben circa 2.100 mensen meegestapt in een witte mars tegen haat en extremisme. De manifestatie is een reactie op de aanslag op de sjiitische Ridamoskee in Anderlecht, waarbij de imam van de moskee om het leven kwam.

De deelnemers, voornamelijk afkomstig uit de sjiitische gemeenschap in Brussel, trokken vanop het Raadsplein in Anderlecht via de Ridamoskee naar het Brusselse justitiepaleis. Ze droegen witte rozen en Marokkaanse en Belgische vlaggen met zich mee. De mars verliep ingetogen en zonder incidenten.

Aanslag

Een man stichtte vorige maandag brand in de sjiitische Ridamoskee in Anderlecht. De imam van de moskee, Abdullah Dahdouh (46) kwam om het leven door rookvergiftiging.

De verdachte, een soenniet, werd in verdenking gesteld voor opzettelijke brandstichting in een bewoond gebouw met een dode tot gevolg. Hij bekende aan de onderzoeksrechter dat hij handelde uit religieuze motieven. De raadkamer van Brussel stelde hem ook in verdenking voor terrorisme. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners