RTL schrapt uitzending Top Chef met Elio Di Rupo na politieke commotie

13/01/14 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:27

RTL-TVI zal de uitzending van het programma Top Chef met premier Elio Di Rupo niet uitzenden. Aanleiding voor de beslissing is de politieke commotie rond de televisieoptredens van Di Rupo in Wallonië en het feit dat de uitzendatum middenin de sperperiode voor de verkiezingen was gepland.

RTL schrapt uitzending Top Chef met Elio Di Rupo na politieke commotie

Premier Elio Di Rupo © BELGA

De uitzending van het Franstalige "Top Chef" met Elio Di Rupo zal dan toch niet op tv verschijnen. Dat vernam Belga en bevestigde Stéphane Rosenblatt, directeur Informatie van RTL-TVI, intussen aan L'Avenir.

Rond de tv-optredens van de premier was commotie ontstaan na zijn doortocht in "69 minutes sans chichis" op RTBF. De liberale tegenstanders van de MR pikten het niet dat enkel Di Rupo uitgenodigd was in het amusementsprogramma. Vicepremier Didier Reynders trok zelfs een vergelijking met de dictatuur Noord-Korea.

Bovendien zag het er naar uit dat Di Rupo ook in "Top Chef" zou opduiken, bij de commerciële zender RTL-TVI, zo merkte Reynders op in La Libre Belgique. "Men zegt me dat er voor het eerst een politicus zou deelnemen : Elio Di Rupo."

De aflevering is inderdaad opgenomen, vorig jaar in juli al, bevestigde Rosenblatt. Ze zal echter de buis niet halen, aangezien het gaat om een uitzending die gepland stond na 25 februari. Dus na het begin van de sperperiode in aanloop naar de verkiezingen, klinkt het nog. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners