Ronald Janssen toont ware gelaat tijdens proces

29/09/11 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:21

Terwijl Ronald Janssen de voorbije dagen zijn blik veeleer op het scherm en de voorzitter richtte, viel hij donderdag uit zijn rol.

Ronald Janssen toont ware gelaat tijdens proces

© ImageGlobe

Hij reageerde gepikeerd op vragen van meesters Jef Vermassen en Jos Vander Velpen.

Vander velpen wilde weten waarom een ligstoel van de familie Appeltans in de garage van Janssen lag. Janssen sprong meteen op en zei met luide stem, terwijl hij naar Johan Appeltans keek: "Dat is een pertinente leugen. Dat is mijn ligstoel." Vader Appeltans moest serieus op zijn tanden bijten en liep naar buiten om stoom af te laten.

Vermassen wilde weten hoe hij een honderd kilo zware kachel had kunnen verplaatsen, aangezien hij geregeld last heeft van rugpijn. "Dat zijn dezelfde rare redeneringen, die u maakt. De rugpijn, dat is
iets acuut, mijnheer. Het kan zijn dat ik een week een gewicht kan opheffen en een week later krijg ik nog geen vijf gram omhoog, " waarna Janssen met kennis van zaken zijn rugprobleem uitlegde aan voorzitter Jordens, die door Janssen ook beleefd met mijnheer werd aangesproken.

Vermassen vroeg naar het bad bij Janssen thuis en hoe hoog dat was, want Janssen had ondanks zijn rugpijn Annick in bad kunnen sleuren. Bij zijn verhoor op het proces had Janssen verteld over heftoestellen. Opnieuw was er reactie van de becshuldigde. "Hefboomwerking, mijnheer. U houdt uw rug stijf en u gebruikt uw armen. Ik heb ook een kruiwagen gebruikt en dat is een heftoestel," antwoordde Janssen gepikeerd, waarbij hij zei dat hij niet op zijn woorden gepakt moest worden.

Wapens bij huiszoekening
De Hasseltse speurders, die vanaf 2 januari 2010 het onderzoek voerden naar de twee doodgeschoten lijken in een uitgebrande Opel Corsa op de Rozedelstraat in Halen, deden uit de doeken hoe ze er meer en meer van overtuigd raakten dat buurman en leraar Ronald Janssen de moordenaar was van Shana en Kevin.

Janssen loog over wapens die bij hem waren aangetroffen. Hij ging tot bekentenissen over toen de speurders hem vertelden dat zijn kinderen het via een andere manier zouden kunnen vernemen.

Janssen schudde meermaals met zijn hoofd als hij het oneens was met wat hij hoorde van de speurders.

Vrijdag komen de Hasseltse en Leuvense onderzoekers aan het woord over de wedersamenstellingen van de moorden op Annick, Shana en Kevin. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners