Ronald Janssen overgeplaatst naar Beveren na 'aanwijzingen over ontsnappingspoging'

09/09/15 om 05:01 - Bijgewerkt om 05:05

Ronald Janssen (44) is dinsdagochtend "in allerijl" overgeplaatst van Leuven Centraal naar de gevangenis van Beveren. Omdat er aanwijzingen waren dat Janssen op een ontsnapping broedde, besloot het Gevangeniswezen geen enkel risico te nemen.

Ronald Janssen overgeplaatst naar Beveren na 'aanwijzingen over ontsnappingspoging'

Ronald Janssen © Image Globe

De schrijven de kranten van Mediahuis.

De gevangenisdirectie zou volgens de kranten vorige maand van de politie informatie hebben gekregen dat Ronald Janssen mogelijk een ontsnapping plande. Wat het plan was, is niet duidelijk.

Op 24 augustus al kreeg Janssen een bijzonder veiligheidsregime opgelegd. Hij mocht niet meer deelnemen aan gemeenschappelijke activiteiten, hij moest alleen op wandeling, en hij mocht alleen nog bezoekers achter glas ontvangen. Dinsdag werd hij dan "in allerijl" naar de nieuwe gevangenis van Beveren overgebracht, waar hij strenger bewaakt kan worden.

Opendeurregime

Zijn advocaat Adam Miscovic zei dat hij niet op de hoogte was van de reden van de overbrenging.

Janssen, die tot levenslang veroordeeld werd voor moorden op Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus, zat nog maar elf weken in Leuven Centraal. Voordien zat hij vijf jaar opgesloten in de Hasseltse gevangenis.

Janssen had zelf zijn overplaatsing naar Leuven aangevraagd, om dichter bij zijn familie te zijn, omdat er meer mogelijkheden om te werken zijn en omdat er een opendeurregime is (waarbij gedetineerden overdag vrij door hun vleugel kunnen wandelen).

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners