Ronald Janssen mogelijk nog dit jaar voor assisen

15/07/10 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Het onderzoek naar de moorden die Ronald Janssen heeft gepleegd, is bijna klaar.

Ronald Janssen mogelijk nog dit jaar voor assisen

© Belga

Ronald Janssen zal zich mogelijk nog dit jaar voor de assisenjury moeten verantwoorden voor drie moorden. Voor het onderzoek naar de mogelijke link tussen Janssen en meer dan honderd zedendossiers wil het gerecht meer tijd nemen.

Dat meldde De Standaard donderdag. Volgens de krant is het onderzoek naar de moorden die Janssen heeft gepleegd bijna klaar en kan het worden afgesloten van zodra nog enkele verslagen van deskundigen klaar zijn.

'Hopelijk lukt het nog om het assisenproces dit jaar te organiseren. Lukt dat niet meer, dan begin volgend jaar', zegt de Hasseltse procureur Marc Rubens. Dat op voorwaarde dat Janssen toerekeningsvatbaar wordt geacht.

Janssen zou zich dan voor assisen moeten verantwoorden voor drie moorden. De moord op Annick Van Uytsel in 2007 en die op het jonge koppel Shana Appeltans en Kevin Paulus begin dit jaar. Het parket van Hasselt wil niet dat de zoektocht naar een mogelijk vierde slachtoffer, waarover Janssen zelf gesproken heeft, een eventueel assisenproces vertraagt.

Reconstructie

Het assisenproces zal ook niet wachten op het onderzoek naar de mogelijke link tussen Janssen en meer dan honderd zedendossiers uit binnen- en buitenland. 'We nemen die zedenonderzoeken heel ernstig' zegt Rubens. 'Aan het einde van ons onderzoek willen we aan elk van die slachtoffers kunnen zeggen of Janssen betrokken is of niet.'

Volgens verschillende kranten werd Janssen vorige week in het grootste geheim teruggebracht naar zijn huis in Loksbergen voor een reconstructie van de moord op Annick Van Uytsel.

Lees meer over:

Onze partners