Ronald Janssen kan toch ontslagen worden

08/07/10 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:22

Een speciale kamer van beroep heeft de school waar hij werkte daarvoor toestemming gegeven.

Ronald Janssen kan toch ontslagen worden

© Belga

Ronald Janssen kan dan toch als leraar worden ontslagen. De school waar hij werkte, heeft daarvoor de toestemming gekregen van de speciale kamer van beroep van het vrij onderwijs.

Janssen, die de moorden op Shana Appeltans, Kevin Paulus en Annick Van Uytsel heeft bekend, werkte in de Sint-Martinusschool in Herk-de-Stad. De school wilde hem zo snel mogelijk ontslaan, maar daar bleek geen rechtsgrond voor te zijn.

Volgens het kabinet-onderwijs was er eerst een gerechtelijke uitspraak nodig die Janssen schuldig verklaart. Janssen werd wel preventief geschorst, maar bleef zijn loon ontvangen.

Verschillende media meldden donderdag evenwel dat de Sint-Martinusschool Janssen toch mag ontslaan. Ze heeft daarvoor de toestemming gekregen van de zogenaamde speciale Kamer van Beroep van het Vrij Onderwijs.

In die kamer zetelen vertegenwoordigers van inrichtende machten en vakbonden. Reden dat het ontslag wel kan, is dat Janssen bekentenissen heeft afgelegd. Volgens de advocaat van de school zorgen die bekentenissen voor een definitieve vertrouwensbreuk tussen Janssen en de school.

De ontslagbrief zal aan Janssen worden bezorgd in de gevangenis. HIj behoudt wel zijn pensioenrechten. Janssen kan zijn ontslag evenwel nog altijd aanvechten bij de arbeidsrechtbank.

Lees meer over:

Onze partners