Ronald Janssen gestraft voor ontsnappingsplan

14/08/13 om 04:33 - Bijgewerkt om 04:33

Ronald Janssen is zijn werk kwijt in de gevangenis van Hasselt. De directie plaatste hem op non-actief nadatz e er lucht van kreeg dat de drievoudige moordenaar en plan had om te ontsnappen.

Ronald Janssen gestraft voor ontsnappingsplan

© ImageGlobe

Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen op basis van 'goed ingelichte bronnen'. Ronald Janssen zou van plan zijn geweest om tijdens het werk in een doos te kruipen die door een vrachtwagen zou worden opgehaald. Vervolgens zou hij zich met een mesje uit de doos bevrijden en uit de vrachtwagen springen. Een medegevangene zou er via zijn contacten in de buitenwereld voor zorgen dat op de route een vluchtauto klaarstond.

De gevangenisdirectie, noch het bestuurder der strafinrichtingen in Brussel wil het ontsnappingsplan bevestigen. Het staat wel vast dat Janssen niet meer in het werkhuis werkt.

Beveiliging opgedreven

"Het is een standaardprocedure dat de situatie van gedetineerden met een bepaald profiel door bepaalde omstandigheden herbekeken wordt en dan verandert. Dat kan zijn dat ze hun werk verliezen of overgeplaatst worden naar een andere gevangenis", is het enige commentaar van Laurent Sempot, woordvoerder van het bestuur der strafinrichtingen. Sempot benadrukte dat de beveiliging in onder meer werkhuizen sinds enkele incidenten fors opgedreven werd. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners