Ronald Janssen beschoot huis belastingcontroleur

03/12/10 om 16:40 - Bijgewerkt om 16:40

De Hasseltse procureur wil Janssen al in de lente voor het assisenhof voor de drie moorden waarvan hij wordt verdacht.

Ronald Janssen beschoot huis belastingcontroleur

© Belga

De Hasseltse procureur wil Ronald Janssen al in de lente van volgend jaar voor het assisenhof brengen. Intussen blijkt dat Janssen in 2003 het huis van het diensthoofd van de belastingen in Sint-Truiden heeft beschoten.

Janssen wordt verdacht van de moorden op Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus. De Concentra-kranten meldden vrijdag dat procureur Marc Rubens hem al in de lente voor het assisenhof van Limburg in Tongeren wil brengen.

Het Belang van Limburg onthulde vrijdag ook dat de leraar uit Loksbergen in het voorjaar van 2003 het diensthoofd van de belastingen in Sint-Truiden heeft bedreigd en diens huis beschoten.

Aanleiding was het feit dat Janssen het niet eens was met het nazicht van zijn belastingaangifte. Als loontrekkende had hij wat overdreven met het aangeven van zijn werkelijke kosten. Later schoot Janssen volgens de krant met zijn jachtgeweer op het rolluik van het huis van de man, bekraste zijn wagen, bedreigde hem telefonisch en schreef hem een dreigbrief.

Voorts meldden de Concentra-kranten dat Janssen donderdagavond in elkaar geslagen is in de gevangenis van Hasselt. Hij kreeg rake klappen in het gezicht van een Truiense zware jongen.

Lees meer over:

Onze partners