Roger Kesteloot nieuwe directeur-generaal De Lijn

30/04/10 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:04

De Vlaamse regering heeft Roger Kesteloot aangesteld als nieuwe directeur-generaal bij De Lijn.

De Vlaamse regering heeft vrijdag Roger Kesteloot aangesteld tot directeur-generaal van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn.

Kesteloot was sinds september 2009 waarnemend directeur-generaal bij De Lijn na de overstap van Ingrid Lieten naar de Vlaamse regering na de Vlaamse verkiezingen van vorig jaar. Zijn mandaat duurt zes jaar.

In een mededeling zegt Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) dat er zich zeer veel kandidaten hadden gemeld voor de vacature van directeur-generaal bij De Lijn.

Na de screening van de CV's werden de weerhouden kandidaten volgens Crevits onderworpen aan een uitgebreide selectieprocedure.

Kesteloot beantwoordt volgens haar het best aan de verwachtingen van de Vlaamse regering.

Hij heeft volgens de minister oog voor de uitdagingen waar De Lijn voor staat. Voor Kesteloot moet De Lijn verder geprofessionaliseerd worden en hij wil op korte termijn de vooropgestelde efficiëntiewinsten realiseren, aldus Crevits.

Bij het uitwerken van de nieuwe beheersovereenkomst wil hij de klemtoon leggen op vraaggestuurd en kwaliteitsverhogend werken met aandacht voor de goede sociale relaties, aldus Crevits.

Kesteloot (52) is sinds 2004 directeur onderzoek bij De Lijn.

Onze partners