Rode ruzie: 'PVDA is geen nuttige stem', zegt topvrouw ABVV

25/04/14 om 04:51 - Bijgewerkt om 07:02

"Een stem voor PVDA is niet nuttig." Dat zegt Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV. Merkwaardig, want verschillende mensen van de socialistische vakbond staan op PVDA-lijsten.

Rode ruzie: 'PVDA is geen nuttige stem', zegt topvrouw ABVV

PVDA © BELGA

"Een stem voor PVDA is niet nuttig." Dat zegt Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV. De uithaal naar extreemlinks is opvallend, want verschillende mensen van de socialistische vakbond staan op 25 mei op PVDA-lijsten.

Offensief tegen N-VA

Copers belooft dat de vakbond in de laatste weken voor de verkiezingen voluit in het offensief zal gaan tegen de N-VA en rechts in het algemeen. "We zijn geen pastoors die stemadvies geven, maar we moeten de gevolgen toch durven uitleggen", zegt Copers. "Het is belangrijk dat we goed uitleggen hoe rechts bijvoorbeeld zieke mensen als profiteurs afschildert."

Volgens Copers is de tegenstelling tussen links en rechts nu veel scherper dan vier jaar geleden. "Ik maak mij zorgen over wat er staat te gebeuren", zegt Copers, die waarschuwt voor de plannen van N-VA. "Realiseert een Ford-werknemer die op 25 mei op N-VA stemt en zijn fabriek eind dit jaar ziet dichtgaan, zich dat hij zijn werkloosheidsuitkering na twee jaar kan verliezen?"

Congres

Het Vlaams ABVV organiseert vrijdag en zaterdag in Blankenberge zijn vierjaarlijks statutair congres, dat speciaal vervroegd werd om voor de verkiezingen te vallen. Belangrijkste thema's zijn de gevolgen van de staatshervorming op Vlaams niveau en de ontwikkeling van een duurzame economie. (Belga/TV)

Onze partners