Reynders 'verontwaardigd over walgelijke moord'

16/11/14 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:25

'Ik ben verontwaardigd over de walgelijke moord op de Amerikaanse gijzelaar Abdul-Rahman Kassig', reageert minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders op de IS-onthoofding van de tot de islam bekeerde Peter Kassig.

Reynders 'verontwaardigd over walgelijke moord'

Didier Reynders © Belga

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is "verontwaardigd over de walgelijke moord op de Amerikaanse gijzelaar Abdul-Rahman Kassig" door de radicale islamitische groep Islamitische Staat (IS). Dat zegt de MR-vicepremier in een reactie op de video waarin de terreurbeweging de onthoofding van Kassig opeist.

In een mededeling betuigt Reynders zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. "Abdul-Rahman was een hulpverlener die zich inzette voor de burgers in Syrië en de regio, net als de Britten Allan Henning en David Haines die op 4 oktober en 14 september hetzelfde lot ondergingen". Volgens Reynders maakt IS zich "dagelijks schuldig aan grove schendingen van de mensenrechten". Hij verwijst naar de deelname van België aan de internationale coalitie tegen IS. "Ons land doet dat op verzoek van de Iraakse overheid", aldus Reynders. (Belga/WB)

Onze partners