Reynders pleit voor oplossing buiten VN voor Syrië

24/07/12 om 19:37 - Bijgewerkt om 19:37

De minister van Buitenlandse Zaken pleit ervoor om andere oplossingen voor de crisis in Syrië te zoeken omdat Rusland een interventie onder de vlag van de Verenigde Naties blijft weigeren.

Reynders pleit voor oplossing buiten VN voor Syrië

© Belga

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders pleit ervoor om andere oplossingen voor de crisis in Syrië te zoeken omdat Rusland een interventie onder de vlag van de Verenigde Naties blijft weigeren.

Een militaire interventie zoals in Libië is voor de Belgische minister niet aan de orde. Hij denkt meer aan een militaire aanwezigheid om de humanitaire hulp te omkaderen.

"Er is minder en minder hoop dat Rusland van mening zal veranderen in de Veiligheidsraad", verklaarde Reynders op een persontmoeting naar aanleiding van zijn gesprek met zijn Israëlische collega Avigdor Lieberman. "We moeten andere oplossingen zoeken. Ik betreur dit diep, maar het is onmogelijk om niet te reageren".

Reynders verwees naar het geweld van de aflopen maanden en de dreiging van de Syrische machthebbers om chemische wapens in te zetten in het geval van buitenlandse agressie. (Belga/KVDA)

Onze partners