Reynders: ‘Dexia wordt wellicht heronderhandeld’

Didier Reynders verwacht dat het Dexia-akkoord heronderhandeld zal worden, nu ‘België en Frankrijk geleid worden door vrienden’.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) verwacht dat het akkoord over de bank Dexia opnieuw zal worden onderhandeld nu François Hollande de Franse presidentsverkiezingen heeft gewonnen.

“België en Frankrijk worden nu geleid door twee vrienden”, zei de minister in De Ochtend op Radio 1. Didier Reynders vindt het huidige akkoord met Frankrijk over de garanties voor Dexia nog steeds correct. “Maar de socialisten noemen die overeenkomst een ramp, dus ik verwacht dat er nu een nieuwe onderhandeling zal komen. Volgens mij zal die makkelijker verlopen, nu beide landen door socialistische vrienden worden geleid.”

Blanco

Volgens Reynders heeft Frankrijk eerder tegen Sarkozy gestemd dan voor Hollande. “Dat kan worden afgeleid uit het grote aantal blanco stemmen”, zei de minister. “Tijdens crisisperiodes worden vaak tegenstemmen uitgebracht.”

Welke belastingbetaler?

Reynders is tevreden dat Hollande de economische groei in zijn land wil aanwakkeren, maar vreest dat hij dat zal doen door de overheidsuitgaven op te trekken. “Dan is het de vraag wie dat zal bekostigen, de Franse of de Europese belastingbetaler?” (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content