Resul Tapmaz (SP.A) - Schepen Gent

28/03/12 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:00

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?
Zorgen we ervoor dat Gent die bruisende, open en solidaire stad blijft waar we ons al jaar en dag voor inzetten of plooit Gent zich terug in een reactionaire reflex? Dat is voor mij de echte inzet van de verkiezingen.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?
Ik hoop dat diegene met een verhaal en visie op lange termijn de kiezer het meest kan aanspreken. Uit mijn ervaring met de Gentenaars durf ik te concluderen dat het nuchtere burgers zijn wiens hoofd niet snel op hol slaat.

Ik ben ervan overtuigd dat het progressieve kartel Sp.a-Groen een positief verhaal heeft voor alle Gentenaars, dat verder reikt dan 2018. Een visie op lange termijn is namelijk nodig om Gent te laten doorgroeien en haar voortrekkersrol op Vlaams niveau te blijven waarmaken.

Wat is van belang in uw gemeente?

De turbulente tijden waarin we ons bevinden, moet ons meer dan ooit de vraag doen stellen wat voor samenleving we echt willen en hoe die samenleving moet georganiseerd worden zodat we er met z'n allen op vooruit gaan. Gelijke kansen voor iedereen blijft daarvoor de basis.

Maar moeilijke tijden vragen ook creatieve oplossingen om iedere Gentenaar een aanvaardbaar perspectief te bieden. Daarom ben ik ervan overtuigd dat onze Gentse toekomst er een is waar we allianties met elkaar moeten aangaan om, in respect, elk onze verantwoordelijkheid op te nemen zodat het in Gent aangenaam is en blijft om te leven en te werken.

Die allianties tussen de stadsdiensten, ondernemers, buurtbewoners,... kortom tussen alle Gentenaars, dienen op wijkniveau aangegaan te worden. Net in die allianties schuilt de kracht die leidt tot een win-winsituatie. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners