Rellen met Congolese betogers aan Rwandese ambassade in Brussel

29/07/12 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:15

Voor de Rwandese ambassade in Sint-Pieters-Woluwe zijn rellen uitgebroken met Congolezen. Manifestanten hebben vernielingen aangericht.

Rellen met Congolese betogers aan Rwandese ambassade in Brussel

© Belga

Voor de Rwandese ambassade op de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe zijn zaterdagavond rellen uitgebroken met een groep betogende Congolezen. Manifestanten hebben vernielingen aangericht.De Congolese betogers zijn ervan overtuigd dat de rebellen die in Oost-Congo terreur zaaien, worden gesteund door buurland Rwanda. Ze vinden het niet kunnen dat de internationale gemeenschap aan de zijlijn blijft staan in het aanslepende conflict.

Schade

De politie moest pepperspray gebruiken om de stenengooiers uit elkaar te drijven. Daarnaast probeerde een groep manifestanten door een barrière van Spaanse ruiters te breken. De politie zette ook daarbij traangas in.

Twee bushokjes werden aan diggelen geslagen, twee voertuigen raakten beschadigd en van de Oegandese ambassade werd een raam ingeslagen. Twee betogers raakten gewond. Een man liep een gebroken linkerarm op en een tweede raakte gewond aan zijn linkerschouder. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis voor verzorging.

"Rond 21 uur zijn de laatste actievoerders vertrokken en is de rust teruggekeerd. Tijdens onze interventie werden verschillende personen geïnterpelleerd maar uiteindelijk werd er niemand gearresteerd", zei Ilse van de Keere van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners