Rel over GAS-boetes in parlement

© Belga

Ook in het parlement zorgen de GAS-boetes voor ophef. Het kwam tot een rel tussen Franstalige politici. Bevoegde minister Joëlle Milquet zei dat ze in de regering weinig steun kreeg voor de hervorming van de GAS-boetes. De N-VA barstte in het halfrond los in een samenzang met het lied ‘Vrolijke vrienden.’

Joëlle Milquet: ‘Er is in de regering weinig steun voor de hervorming van de GAS-boetes’

Tijdens het vragenuurtje in de Kamer is het tot een verbale clash gekomen tussen minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) en MR-fractieleider Daniël Bacquelaine. Aanleiding was de vraag van Jacqueline Galant (MR) over de hervorming van de GAS-boetes. De N-VA-fractie hief spontaan de kampvuurklassieker “Vrolijke vrienden” aan.

GAS-boetes

Galant hekelde de tijd die de hervorming van de GAS-boetes in beslag genomen had en het feit dat de tekst, na een eerste goedkeuring nog een tweede maal op de regeringstafel moet komen na advies van de Raad van State en overleg met de gemeenschappen over de schoolplicht.

Ze herinnerde eraan dat er een half jaar geleden reeds wetsvoorstellen waren ingediend. “Die teksten hadden reeds nu goedgekeurd kunnen zijn en toegepast worden door de nieuwe gemeentebesturen”, aldus de Franstalige liberale.

Weinig steun in regering

Minister Milquet antwoordde dat haar ontwerp reeds in mei klaar was maar dat het door de regering, waarin zes partijen zetelen, vertraagd werd. Ze betreurde ook dat ze weinig steun kreeg binnen de regering. En terwijl ze terug naar haar bank liep, liet ze zich ontvallen dat de coalitiepartners niet hetzelfde discours binnen de regering als buiten voeren.

Vrolijke Vrienden

Dat zorgde voor een boze reactie van MR-fractieleider Bacquelaine, die het onaanvaardbaar vond dat de minister in antwoord op een parlementaire vraag verwees naar de debatten binnen de regering. Galant verweet Milquet nog aan “aankondigingspolitiek” te doen.

De oppositie maakte zich vrolijk over het verbale geweld binnen de meerderheid. De N-VA hief de kampvuurklassieker “Vrolijke Vrienden” aan, daarin gevolgd door Vlaams Belang. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content