Reizen met de trein wordt weer duurder

08/11/13 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:55

Een rit met de trein wordt weer duurder, zowel voor abonnees als voor reizigers die biljetten kopen. Ook de prijs van een Go Pass voor jongeren gaat omhoog.

Reizen met de trein wordt weer duurder

© BELGA

Een rit met de trein kost vanaf februari gemiddeld 1,44 procent meer. Dat deelt spoorwegmaatschappij NMBS vrijdag mee, nadat de raad van bestuur een beslissing heeft genomen over de jaarlijkse tariefaanpassing. "De stijging ligt lager dan de evolutie van de gezondheidsindex en de werkingskosten van het bedrijf", luidt het in een persbericht.

Go Pass

De tariefaanpassing treft onder meer de abonnementen en de standaardbiljetten. Die worden respectievelijk gemiddeld 1,2 procent en 2,5 procent duurder. De minimumprijs voor een standaardbiljet wordt 2 euro (tegen 1,9 euro op dit moment). Ook de prijs van een Go Pass 10 (een kaart voor tien ritten in tweede klas bestemd voor jongeren tot 26 jaar) gaat omhoog. Zo'n tienrittenkaart zal vanaf februari 51 euro kosten (in plaats van 50 euro).

De NMBS wijst erop dat de prijzen van producten als Go Pass 1, het Seniorenbiljet, de Rail Pass en de Key Card niet veranderen. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners