Regularisatie zwart geld brengt 813 miljoen euro op

27/12/13 om 18:44 - Bijgewerkt om 18:44

Volgens minister van Financiën Koen Geens (CD&V) heeft de laatste ronde fiscale regularisatie al 813 miljoen euro opgebracht. Dat is 325 miljoen euro meer dan begroot.

Regularisatie zwart geld brengt 813 miljoen euro op

© Belga

De laatste ronde fiscale regularisatie, die afloopt op 31 december, heeft al 813 miljoen euro opgebracht. Dat laat minister van Financiën Koen Geens (CD&V) weten. In de begroting werd rekening gehouden met een opbrengst van 488 miljoen euro.

In 2013 werden al ruim 16.350 dossiers ingediend, zegt Geens. Tot 31 december staat het particulieren, bedrijven en rechtspersonen nog vrij om een dossier in te dienen. Ze moeten het normale belastingtarief betalen, verhoogd met een boete van 15 procentpunten. Voor inkomsten uit "ernstige en georganiseerde fiscale fraude" is dat een sanctie van 20 procentpunten. Op fiscaal verjaarde kapitalen moet in totaal 35 procent worden betaald.

Fiscale amnestie

Eerder deze maand bleek al dat er tijdens deze fiscale regularisatieronde opvallend grotere dossiers worden ingediend dan tijdens voorgaande jaren.

In november vorig jaar besliste de regering-Di Rupo dat er een einde komt aan het systeem van permanente regularisatie dat sinds december 2005 liep. Midden juli werd dat systeem vervangen door een laatste rond fiscale amnestie, met hogere boetes. Vanaf 2014 zal het dan niet langer mogelijk zijn grijs of zwart geld te regulariseren. (Belga/AVE)

Onze partners