Regering zwakt belasting van 309 procent fors af

11/07/12 om 07:29 - Bijgewerkt om 07:29

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) zwakt de boete van 309 procent voor wie voordelen van alle aard niet aangeeft af.

Regering zwakt belasting van 309 procent fors af

© Belga

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) gaat de circulaire milderen die zegt dat de fiscus een monsterboete van 309 procent kan opleggen voor wie zijn voordeel van alle aard, zoals het gebruik van een bedrijfswagen, niet correct aangeeft. Hij zal duidelijk maken dat moet worden uitgegaan van de 'goede trouw' van de blastingplichtigen en dat rekening zal gehouden worden met de omvang van het bedrag.

Staatssecretaris Hendrik Bogaert (CD&V) antwoordde dat in het parlement in naam van Vanackere op een vraag van Gwendolyn Rutten (Open VLD). Het nieuws staat in De Tijd, L'Echo, De Standaard en Het Nieuwsblad.

John Crombez (SP.A): 'Onderscheid tussen vergetelheid en manifeste fraude'

De regering wil met de ingreep het signaal geven dat ze ondernemers niet ziet als fraudeurs of criminelen, maar dat ze worden gewaardeerd omdat ze de economie doen draaien en banen creëren. De "monsterbelasting" werd op 1 juli ingevoerd. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) zei eerder al dat bij de toepassing van de aanslag een onderscheid moest worden gemaakt tussen een vergetelheid en manifeste fraude. (Belga/SD)


Onze partners