Regering wil sociaal overleg volgende week hervatten

22/02/13 om 15:18 - Bijgewerkt om 15:18

Op 27 februari wil het kernkabinet het sociaal overleg nieuw leven inblazen. De ministers willen slechts minimale aanpassingen aan de voorstellen van sociale partners.

Regering wil sociaal overleg volgende week hervatten

© Belga

Het kernkabinet heeft beslist de voorstellen van de sociale partners over de besteding van de welvaartsenveloppe globaal te aanvaarden. Vakbonden en werkgevers worden enkele lichte aanpassingen gevraagd, zodat ze in lijn liggen van de beslissingen van het parlement, op het vlak van opleiding, en van de filosofie van het regeerakkoord. Dat stellen premier Di Rupo (PS) en minister van Werk Monica De Coninck (sp.a).

De ministers van het kernkabinet zaten de laatste dagen opnieuw rond de tafel om na te gaan hoe het sociaal overleg weer uit de startblokken te laten schieten. De gesprekken tussen vakbonden en werkgevers werden opgeschort, nadat het ABVV de onderhandelingstafel had verlaten. "Met deze positieve antwoorden vraagt de regering de sociale partners het overleg opnieuw op te starten", zei Di Rupo. Hij schoof daarvoor 27 februari naar voren.

Over de gelijkschakeling van het statuut arbeiders-bedienden, stelt het kernkabinet voor dat een tripartite-overleg voor einde maart met een voorstel over de brug komt. (Belga/EA)

Lees meer over:

Onze partners