'Regering Di Rupo voert marxistisch beleid'

26/09/12 om 08:03 - Bijgewerkt om 08:03

'Het beleid van de regering Di Rupo is geen socialisme, maar Marxisme,' zeggen Vlaamse ondernemers.

'Regering Di Rupo voert marxistisch beleid'

© Belga

In de krant De Morgen hekelen Vlaamse ondernemers op een nooit geziene manier de aanpak van de crisis door de regering Di Rupo.

'Het beleid van de regering Di Rupo is geen socialisme, maar Marxisme,' zegt Luc Bertrand, CEO van Ackermans en Van Haaren.

Wurggreep

'We zitten in een wurggreep van een regering die een non-beleid voert,' zegt Wouter Torfs, grote baas van schoenen Torfs.

De Morgen laat tal van ondernemers aan het woord die zich 'in de steek gelaten voelen' door de regering die de crisis niet aanpakt, maar veel te veel aan de kant blijft staan.

'De schrik voor een pure PS-regering die mikt op symbooldossiers en een Vlaamse minderheid die onvoldoende tegengewicht biedt, leeft sterk bij de ondernemers,' zegt Torfs.

Bandieten

'In dit land - en dan vooral in de socialistische familie - ziet men ondernemers enkel als bandieten. We zijn op weg naar een neocommunistische maatschappij,' zegt Julien De Wilde, oud-topman van Bekaert.

Volgens de krant leeft bij de Vlaamse ondernemers de mening dat Wallonië economisch achterop hinkt door het beleid van de PS en de vrees dat hetzelfde nu ook nationaal zal gebeuren.

Premier Di Rupo, op reis in New York, antwoordt kort op de kritiek. 'Ik ga daar niet op reageren. Voor mij telt alleen het regeerakkoord.' (EE)

Lees meer over:

Onze partners