'Regering-Di Rupo loste zestig procent beloftes volledig in' (Rapporteurs)

24/04/14 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:52

De regering Di Rupo heeft ruim zestig procent van haar beloftes volledig ingelost. Volgens de Rapporteurs, een online burgerinitiatief, zal de regering uiteindelijk afklokken op 16 procent niet-gerealiseerde beloftes.

'Regering-Di Rupo loste zestig procent beloftes volledig in' (Rapporteurs)

Regering Di Rupo en vorstenpaar © BELGA

De federale regering heeft ruim zestig procent van haar beloftes uit het regeerakkoord volledig ingelost. Dat besluiten de Rapporteurs, een groepje burgers dat zelf aan het vergelijken sloeg. Volgens hen zal de regering afklokken op zestien procent niet-gerealiseerde beloftes. De rest is bijgestuurd, nog in behandeling, of er werd geen informatie over teruggevonden.

De doelstellingen die niet gehaald worden, zijn volgens de Rapporteurs terug te vinden in alle beleidsdomeinen. "Voorbeelden zijn de belofte om 380.000 mensen uit de armoede te halen tegen 2020, het verhogen van de pensioenbonus en het bereiken van een begrotingsevenwicht tegen 2015", luidt het.

De belangrijkste hervormingen zijn volgens de Rapporteurs wel uitgevoerd. Ze verwijzen onder meer naar de migratiehervorming, de aanpak van de elektriciteitstarieven en de staatshervorming. Een volledig overzicht is terug te vinden op www.rapporteurs.be. (Belga/AVE)

Onze partners