Red Lions winnen met 6 – 2 van Maleisië

Tom Boon © BELGA

België staat samen met Australië met het maximum van 6 punten aan de leiding in groep A.

Op het wereldkampioenschap hockey in Den Haag hebben de Belgische mannen (FIH-5) maandag in hun tweede groepswedstrijd met 6-2 gewonnen van Maleisië (FIH-13). Bij de rust stonden de Red Lions 3-2 voor.

De partij was nochtans niet goed begonnen voor de Belgen. Ze kwamen 0-1 (5e sc) en 1-2 (19e sc) achter. Telkens was het Razle Abd Rahim die scoorde. Tom Boon toonde zich echter nog beter bij schot, met doelpunten in de 14e (stroke), 23e (sc) en 31e minuut.

In de tweede periode kwam Maleisië er niet meer aan te pas. Tanguy Cosyns (37e sc), Tom Boon (45e), met zijn vierde van de avond, en John-John Domen (56e) zorgden voor een vlotte zege. Eerder op de dag won Australië met 3-0 van Spanje en versloeg Engeland India met 2-1.

Australië en België gaan met het maximum van zes punten aan de leiding in groep A. Engeland heeft er vier, Spanje één. India en Maleisië konden nog geen punt sprokkelen. Donderdag memen de Belgen het in hun derde wedstrijd tegen titelverdediger Australië (FIH-1) op. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de halve finales. (Belga/EE)

Partner Content