Red Lions grijpen naast Europese titel

De Belgische mannenploeg heeft zich op het EK hockey in Boom niet tot Europees kampioen kunnen kronen. Ze verloren met 1-3 tegen titelverdediger Duitsland.

In een finale die bol stond van de spanning en emotie verloren de Red Lions met 1-3 tegen titelverdediger en olympisch kampioen Duitsland. De doelpunten vielen pas in de tweede periode. In de eerste helft hadden beide teams nochtans kansen genoeg, maar beide goalies hielden de netten aanvankelijk schoon.

Drie minuten na de pauze brak Tom Boon de ban. Na een snelle omschakeling scoorde de Belgische aanvaller op pass van Felix Denayer zijn vijfde van het toernooi. De Duitsers vochten de treffer nog aan via een video referral maar kregen ongelijk.

Lang duurde de Belgische vreugde echter niet. Martin Zwicker maakte amper drie minuten later gelijk met een droge knal. Duitsland domineerde nu en halfweg de tweede periode kwam de titelverdediger op 1-2. Benjamin Wess scoorde tussen de benen van de Belgische keeper Vincent Vanasch.

Zilveren medaille

De Red Lions, die in de groepsfase Duitsland met 2-1 hadden verslagen, kwamen via Sebastien Dockier dicht bij de 2-2 maar diens schot stierf op de lat. Aan de overzijde had Oliver Korn meer geluk. Hij scoorde zeven minuten voor tijd de beslissende 1-3 voor het nummer 1 op de wereldranking.

België sluit het EK hockey voor eigen volk zo af met één zilveren medaille. De Red Panthers, de Belgische vrouwen, verloren de kleine finale van Nederland. (Belga/AVE)