Recordbedrag van 7.142.716 euro voor Music For Life

23/12/11 om 21:47 - Bijgewerkt om 21:47

De zesde editie van de actie Music For Life heeft 7.142.716 euro opgebracht. Dat is opnieuw een record.

Recordbedrag van 7.142.716 euro voor Music For Life

© Belga

Music For Life stond zoals bekend dit jaar in het teken van de strijd tegen diarree. Dat is samen met longziekten de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar.

Di Rupo
De federale regering gaf ook dit jaar opnieuw 1 miljoen euro aan Music For Life. Premier Elio Di Rupo vroeg in naam van de regering het laatste nummer, ABBA's 'Thank You For The Music' aan.

Op de massaal bijgewoonde slotavond op de Antwerpse Groenplaats werd het publiek nog getrakteerd op dakconcerten van Milow en The Kids.

Het eindbedrag werd bekendgemaakt tijdens de 'Glazen Slotshow', die ook live te volgen was op één. De drie presentatoren van de afgelopen week - Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn - kregen er nog eens de mooiste momenten van deze editie te zien.

Music For Life' verplaatste zich dit jaar tussen de drie steden waar de actie de voorbije vijf jaar plaatsvond - Leuven, Gent en
Antwerpen.

Opvolger

De zesde editie van Music For Life was meteen ook de laatste, al liet de VRT vrijdagavond verstaan dat ze zich engageert om een soort van opvolger in elkaar te boksen.

Met het geld kan het Rode Kruis zes partnerlanden van de directie-generaal Ontwikkelingssamenwerking helpen om hulpmateriaal en expertise te verzamelen om cholera- en diarree-epidemieën het hoofd te bieden. Dankzij de financiering worden in Burundi, Mozambique, Namibië, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika noodvoorraden opgeslagen met cholerakits, water- en hygiënekits en waterzuiveringskits. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners