Recordbedrag aan sociale leningen in Vlaanderen

© belga

Ongeveer 4.000 gezinnen zullen in 2012 van de Vlaamse overheid een sociale lening toegekend krijgen, goed voor een recordbedrag van 570 miljoen euro.

Ongeveer 4.000 gezinnen zullen in 2012 van de Vlaamse overheid een sociale lening toegekend krijgen, goed voor een recordbedrag van 570 miljoen euro. Dat schrijft De Zondag.

Sociale leningen geven mensen met beperkte middelen de kans om tegen een gunstige rente te lenen en zo een huis te kopen en/of te renoveren. De stijgende woningprijzen, op de huurmarkt én de koopmarkt, maken het voor steeds meer gezinnen een moeilijke opgave om een betaalbare woning te vinden.

In Vlaanderen worden door twee instellingen sociale leningen uitgereikt: de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en het Vlaams Woningfonds van de Gezinsbond (VWF). Momenteel hebben meer dan 30.000 gezinnen met kinderen een sociale lening bij het VWF. Bij de VSMW hebben zo’n 21.500 gezinnen en alleenstaanden een lening. Het bedrag van de leningen loopt sinds 2000 alleen maar op. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content