Rampenplan in Everberg na zware brand

06/12/10 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

De omwonenden werden in een straal van 150 meter rond de brand geëvacueerd.

In Everberg, een deelgemeente van Kortenberg, heeft een zware brand maandag een loods vernield. Het gemeentelijk rampenplan werd een tijd afgekondigd en de omwonenden geëvacueerd.

De brand werd omstreeks 10.30 uur opgemerkt door twee brandweerlui van Zaventem die ter plaatse waren voor een controle. Als gevolg van het vuur ontploften enkele gasflessen in de loods.

Omstreeks 11.15 uur werd het rampenplan afgekondigd. De omgeving van de loods werd in een straal van 150 meter ontruimd. De omwonenden werden opgevangen in de plaatselijke parochiezaal.

Kort voor 13 uur werd het rampenplan afgeblazen, maar de veiligheidszone van 150 meter bleef voorlopig van kracht. Er werd verwacht dat het veertigtal bewoners dat werd geëvacueerd in de loop van de namiddag weer naar huis mocht.

De brandweerkorpsen van Zaventem, Overijse en Brussel kwamen ter plaatse en kregen het vuur onder controle, maar de schade aan het gebouw is aanzienlijk. In de loods stonden zestien kampeerwagens en verschillende landbouwvoertuigen.

Het vuur dreigde op een bepaald moment over te slaan naar twee omliggende woningen. Eén woning kon gevrijwaard worden, maar de tweede liep schade op aan de veranda. Omdat in de loods naast gasflessen ook een stookolietank stond, moest de brandweer nablussen en koelen.

Lees meer over:

Onze partners