Radiozender MNM blijft voorlopig bestaan

06/12/10 om 21:13 - Bijgewerkt om 21:13

De zender heeft van de openbare omroep een positieve evaluatie gekregen.

Radiozender MNM, het hitkanaal van de VRT, blijft voorlopig bestaan. De openbare omroep heeft de zender een positieve evaluatie gegeven, zo deelde ze maandagavond mee.

MNM werd begin 2009 opgestart als opvolger van Donna, dat de jaren voordien veel luisteraars had verloren, onder meer aan de landelijke commerciële radio's. Maar de zender bleek niet het verhoopte succes.

Er deden al langer geruchten de ronde over een mogelijke afschaffing of zelfs verkoop van de zender, maar MNM heeft van de openbare omroep een positieve evaluatie gekregen.

Volgens de mededeling oordeelt de raad van bestuur dat MNM 535.000 luisteraars bereikt die de openbare omroep anders niet zou bereiken. Het gaat vooral om tieners en twintigers.

De raad ziet naar eigen zeggen het bewijs dat het station een eigen publiek aantrekt en niet overlapt met andere VRT-zenders. MNM is volgens de raad van bestuur nuttig omdat het de doelgroep nieuws verschaft en het groepsgevoel bij de Vlaamse jongeren versterkt.

De VRT-directie krijgt de opdracht om het huidige profiel in 2011 verder uit te bouwen. MNM moet ontspannende hitradio blijven brengen en genoeg acties op touw zetten.

Lees meer over:

Onze partners