'Radicale moslims houden trainingskampen in de Ardennen'

24/10/13 om 07:02 - Bijgewerkt om 07:02

Het gerecht is verontrust omdat radicale moslims trainingkampen in de Ardennen zouden houden voor jongeren die gaan vechten in Syrië.

'Radicale moslims houden trainingskampen in de Ardennen'

© AFP

Radicale moslims organiseren dit weekend een trainingskamp in de Ardennen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens de krant vechten deelnemers aan een gelijkaardig 'radicaliseringsbivak' op dit moment mee in de oorlog in Syrië.

Politie en parket nemen de plannen van de radicale moslims om een trainingskamp in de Ardennen te organiseren, serieus, aldus Het Nieuwsblad.

Facebook

De organisatie ronselt deelnemers via een beveiligde Facebookpagina. Een Nederlandse moslim nodigt jongeren uit om zeven dagen lang te verbroederen in een villa met sauna en zwembad.

Het Belgische gerecht zou verontrust zijn omdat de man banden heeft met Fouad Belkacem, de leider van Sharia4Belgium. In eigen land is hij de spreekbuis van radicale moslims. Hij zegt dat hij 80 procent van alle Nederlandse Syriëstrijders persoonlijk kent.

Volgens bronnen die de krant aanhaalt, hebben tal van radicale moslimjongeren die nu in Syrië vechten, eerste een trainingskamp in de Ardennen gevolgd. (EE)

Onze partners