Raad van State verwerpt beroep tegen schorsing Koekelberg

03/08/11 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:26

De Raad van State heeft het beroep van voormalig politietopman Fernand Koekelberg tegen zijn schorsing verworpen.

Raad van State verwerpt beroep tegen schorsing Koekelberg

© Belga

Commissaris-generaal Van Thielen schorste Fernand Koekelberg een eerste keer op 15 juli, nadat die in verdenking was gesteld voor verkrachting.

Die voorlopige schorsingsbeslissing werd bevestigd door minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom, maar Fernand Koekelberg ging in beroep bij de Raad van State. Die schorste afgelopen vrijdag de beslissing van de minister omdat Koekelberg niet verhoord was door Van Thielen zelf, waarop minister Vanhengel, die minister Turtelboom verving, de bevestiging introk.

Geen urgentie
Commissaris-generaal Van Thielen nam daarop zaterdag een nieuwe voorlopige schorsingsbeslissing.

Dinsdag had de auditeur bij de Raad van State nog geadviseerd de nieuwe schorsing ongedaan te maken. Volgens de advocaat van Koekelberg was die nieuwe schorsing niet gerechtvaardigd omdat er geen urgentie meer was. De auditeur volgde dat argument maar ging nog een stap verder. Hij oordeelde dat Van Thielen enkel bevoegd was zolang het om een uiterst dringend geval ging.

Verkrachting

Fernand Koekelberg, die sinds maart niet langer in functie is als commissaris-generaal van de federale politie vanwege herhaalde aanvallen op zijn persoon, werd in verdenking gesteld van verkrachting. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners